Vi har eget kök där all mat lagas från grunden. I  köket arbetar vår kokerska Carina.

Vi har en trettonveckorsmeny som rullar och det mesta av våra råvaror är ekologiska. Carina bakar även allt mjukt bröd. Vi sköter själva om inköpen av livsmedel för att vara säkra på att få så fräscha produkter som möjligt. 

Köket har en öppen planlösning och därmed är alla nära matlagningen och kan känna doften av både nybakat bröd och av de olika maträtterna. Barnen vet med andra ord vad de skall serveras varje dag. Det är stimulerande och gör måltiderna till något lustfyllt.

Vid måltiderna tränar vi på bordsskick och barnen får lära sig att skicka runt skålarna till varandra. Man får tidigt börja öva sig på att breda smörgåsen. Vi serverar både varma och kalla grönsaker till måltiderna. 

Vi arbetar hela tiden med att försöka hålla nere ljudnivån, därför är barnen indelade i tre grupper som äter i tre olika rum tillsammans med en pedagog.

Alla barn får duka av borden efter måltiden. Vi har en serveringsvagn där de får ställa disk och skrapa av matrester. 

Ibland får barnen vara med och baka något som vi festar på sedan.

På sommarhalvåret äter vi oftast mellis utomhus och många gånger tillagas och äts även lunchen utomhus.

 

  • ingång mot köket

    ingång mot köket

  • serveringsdisken i köket

    serveringsdisken i köket

  • uteköket

    uteköket

  • ingång mot köket
  • serveringsdisken i köket
  • uteköket